Haberler


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği 6. olağan genel kurulu 19.03.2024 de Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi K-002 nolu derslik de yapılmıştır.


Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr.Hıdır GENÇOĞLU 32. Dünya Buiatri Kongresinde Çağrılı bildiri sunacak..


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı ile eğitim konusunda işbirliği yaptı.


Dernek Başkanımız Prof.Dr.Hasan BATMAZ ve ark.nın Ruminant Hekimliği hakkındaki makalesi yayınlandı…


Cumhuriyetimizin 100. yılında “Atatürk’ün Türk Hayvancılık ve Tarımına Verdiği Önem” konulu konferans BAOB toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Ahmet GÜMEN Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır


Derneğimiz yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet GÜMEN Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır. Kendisini tebrik ederiz.

Enkaz Altında Kalan Ruminantlara Müdahale


Hayvancılığımız için Büyük Tehtid Şap Hastalığı


5.Ulusal 2.uluslararası Koyun Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


Geçmiş Olsun Türkiyem


7.Ulusal - 3.Uluslararası Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi Antalya'da Yapıldı


7. Ulusal & 3. Uluslararası Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


Ülkemiz hayvancılığında başlıca sorunlar ve öneriler


Derneğimizin hazırladığı "Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler" raporunun, Dernek Başkanı Prof.Dr.Hasan BATMAZ tarafından yazılan özet metni; İNFOVET DERGİSİ MAYIS sayısında KAPAK YAZISI olarak yayınlanmıştır.

Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği 5. olağan genel kurulu 16.03.2022 de derneğin ofisinin bulunduğu öndül ofis elit binası toplantı salonunda yapılmıştır.

Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler


Derneğimizin hazırladığı "Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler" raporuna FOX TV İsmail Küçükkaya'nın programında da yer verildi.

Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler


Derneğimizin hazırladığı "Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler" raporuna BURSA HAKİMİYET Yazarı Namık Göz de köşe yazısında yer verdi.

Ülkemiz Hayvancılığında Başlıca Sorunlar ve Öneriler


Küresel Isınmada Suçlu Sığırlar Mı?


6.Ulusal & 2.Uluslararası Sürü Sağlığı ve Yönetimi E-Kongresi


17-19 Mayıs 2021

Kongre Videoları Yayınlandı


6. Ulusal 2. Uluslararası Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


E-Kongre olarak 17-19 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecektir.

Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği 4. olağan genel kurulu gerçekleşti


22.03.2021 de Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Konferans salonunda yapılmıştır.

Tebrik Mesajı


COVID-19 aşı çalışmaları sırasında virusu izole eden meslektaşlarımız Prof.Dr. Aykut ÖZKUL ve Prof.Dr. Aykut ÖZDARENDELİ'yi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

COVID-19 pandemi ile ilgili Dernek Başkanımız Prof.Dr. Hasan BATMAZ'ın 25 Mart 2020 tarihindeki basın açıklaması


Basın açıklamasını indirmek için Tıklayınız

Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


6. Ulusal & 2. Uluslararası Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi 22-25 Ekim 2020 tarihleri arasında Titanic Delux Belek Otel/Antalya'da gerçekleştirilecektir.
Detaylı bilgi ve kayıt için www.sürüsaglıgı2020.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kongre Kitapları


Uluslararası Çiftlik Hayvanları Hekimliği Kongresi 2019 ve 4. Ulusal - 1. Uluslararası Koyun - Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi kitapları

XIX.Orta Avrupa Buiatri Kongresi


Dernek Başkanımız Prof. Dr. Hasan BATMAZ ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hıdır GENÇOĞLU XIX.Orta Avrupa Buiatri Kongresine katıldı.

4. Ulusal 1. Uluslararası Koyun Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi Tamamlandı


Derneğimiz tarafından düzenlenen 4. Ulusal 1. Uluslararası Koyun Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi 3-6 Kasım 2019 tarihinde Girne/KKTC’de gerçekleştirildi.

Kutlama


"Türkiye'de 23 Ekim 1842'de başlayan Veteriner Hekimliği Eğitiminin 177. Yıldönümünü kutlar, yeni fakülteler açılmadan kaliteli eğitimlerle nice yıllar dileriz."

Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği'nden Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığına Ziyaret


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığına Atanan Prof.Dr. Hüseyin YILDIZ'ı Makamında Ziyaret Etti.

Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği Başkanı, Prof.Dr. Hasan Batmaz'ın Meslek Duayeni Hocamız Prof.Dr. C. Nadi AYTUĞ hakkındaki yazısı..


Yazıyı görüntülemek için Tıklayınız.

Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği'nden Yalova Belediyesine Ziyaret


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Dernek Başkanı Prof.Dr.Hasan BATMAZ, Dernek Denetleme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Levent AYDIN ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr.Hakan ÜSTÜNER, Yalova Belediye Başkanı Meslektaşımız Veteriner Hekim Vefa SALMAN’ı makamında ziyaret etti.

4. Ulusal 1. Uluslararası Koyun Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


4 - 7 Kasım 2019

ÖNE ÇIKAN KONULAR


14-17 Nisan 2019 tarihlerinde Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen ve başlıca "Sığırlarda Enfeksiyon Hastalıklar " ve "Besi Sığırcılığı" konularının ele alındığı 1.Uluslararası Çiftlik Hayvanları Hekimliği Kongresi Fethiye'de düzenlendi. Kongre sonunda öne çıkan konular..

1.Uluslararası 5.Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi


1.Uluslararası 5.Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi 14-17 Ekim 2018 tarihinde Antalya Belek’te Titanic Delux Otelde yapıldı.

Basın Açıklaması


ÇİFTLİK HAYVANLARI HEKİMLİĞİ DERNEĞİ BAŞKANI PROF.DR. HASAN BATMAZ’IN ŞARBON HASTALIĞI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

3. OLAĞAN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneğinin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı 27.03.2018 tarihinde saat15:00’de 25 üyemizin katılımıyla Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Hayvan Hastanesi 11 No.lu derslikte gerçekleştirilmiştir.

3. KOYUN KEÇİ SAĞLIĞI VE YÖNETİMİ KONGRESİ YAPILDI


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği tarafından her iki yılda bir düzenlenen Koyun Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi’nin bu yıl üçüncüsü 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Bursa’da yapıldı.

3. Meslek içi Eğitim Toplantısı Manisa Salihli’de yapıldı.


Derneğimiz ulusal düzeyde düzenlediği kongrelerin yanında bölgesel meslekiçi eğitim toplantılarına devam etmektedir. Bu toplantıların 3.’üncüsünü 23 Kasım 2017 tarihinde Manisa Veteriner Hekimler Odası, Manisa Tarım İl Müdürülüğü ve Manisa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile ortak olarak Manisa Salihli’de düzenlenmiştir. Program ekte sunulmuştur.

BUZAĞI, KUZU VE OĞLAKLAR ÖLMESİN


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği, her yıl dönüşümlü olarak Sürü Sağlığı ve Yönetimi ile Koyun ve Keçilerde Sürü Sağlığı ve Yönetimi Sempozyumlarını düzenlemektedir.

1. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi


Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneğinin 1. olağan genel kurul toplantısı 04.06.2014 tarihinde toplam 29 üyeden 20 üyemizin katılımıyla Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde gerçekleştirilmiştir.

2. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.


Çiftilk Hayvanları Hekimliği Derneğinin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 22.03.2016 tarihinde saat13:00’de 22 üyemizin katılımıyla Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Hayvan Hastanesi 12 No.lu derslikte gerçekleştirilmiştir.

4.Sürü Sağlığı ve Yönetimi sempozyumu yapıldı


.Sürü Sağlığı ve Yönetimi Sempozyumu 25-28 Mayıs 2016 tarihinde Antalya Belek’te Maritim Pine Beach otelde yapıldı.

AMASYA MESLEKİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ


Derneğimiz tarafından ülkemizin değişik illerinde verdiğimiz “Buzağılar Ölmesin” konulu meslek içi eğitim seminerlerinin 2018 yılında ilki Eskişehir’de verildikten sonra ikincisi Amasya Veteriner Hekimler Odası ile birlikte 3 Mart 2018 Cumartesi günü Amasya Büyük Otel’de yapılmıştır.

BUZAĞILAR ÖLMESİN ESKİŞEHİR MESLEKİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ


Derneğimiz tarafından ülkemizin değişik illerinde 2016 ve 2017 yılında verdiğimiz “Buzağılar Ölmesin” konulu meslek içi eğitim seminerlerinin 2018 yılında ilki Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası ile birlikte 18 Şubat 2018 Pazar günü Eskişehir’de Turunç Otel’de yapılmıştır.

BUZAĞILAR ÖLMESİN UŞAK MESLEKİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ


Derneğimiz tarafından ülkemizin değişik illerinde gerçekleştirdiğimiz “Buzağılar Ölmesin” konulu meslek içi eğitim seminerlerinin 2017 yılında 3.sü Uşak Veteriner Hekimler Odası ile birlikte 26 Aralık 2017 tarihinde Uşak’ta yapıldı.

BUZAĞILAR ÖLMESİN DİYARBAKIR MESLEKİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ


Derneğimiz tarafından ülkemizin değişik illerinde gerçekleştirdiğimiz “Buzağılar Ölmesin” konulu meslek içi eğitim seminerlerinin 2017 yılında 2.si Diyarbakır Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliği ile 21 Aralık 2017 tarihinde Diyarbakır Öğretmen Evi Salonunda yapıldı.

BUZAĞILAR ÖLMESİN MANİSA MESLEKİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ


Derneğimiz tarafından ülkemizin değişik illerinde gerçekleştirdiğimiz “Buzağılar Ölmesin” konulu meslek içi eğitim seminerlerinin 2017 yılında ilkini Manisa Veteriner Hekimler Odası ile birlikte 23 Kasım 2017 tarihinde Salihli’de yapıldı.